Een art poster kan prachtig staan aan de muur van je huiskamer, maar soms kom je erachter dat je nieuwe aanschaf om de één of andere reden niet lekker in het gezichtsveld ligt. Je interieur inrichten kan op hele fijne details aankomen waarmee je het verschil tussen top of flop maakt. Volg deze eenvoudige tips om de juiste poster voor de juiste muur te vinden en een succes van je nieuwe wall-art te maken.

1. Kies een kleurenpalet

Posters helpen je om een eenheid in je woonruimte te creëren. Om dat te laten werken is het belangrijk dat je de kleurencombinatie ervan afstemt op de rest van je interieur. Kies twee of drie kleuren die jij mooi vindt en die al aanwezig zijn in je woonkamer, en gebruik die als basis voor het kiezen van jouw nieuwe wall-art.

2. Denk ook aan het frame

Online kun je bij webshops zoals Posterton.nl prachtige frames kopen die je posters echt iets extra’s geven. Eén van de belangrijkste keuzes daarbij is om een frame te kiezen dat niet te breed is. Je denkt misschien dat een breed frame jouw poster extra zal benadrukken, maar in feite leidt dat de blik juist van de poster af! Een breed of versierd frame is een goede keuze als er sprake is van een heel rijk versierde poster of van een afbeelding met veel lege ruimte eromheen. Bij andere posters is een simpel frame dat niet dunner is dan 2 cm meestal een goede keuze.

3. Vind de juiste stijl

Hoe wil jij je voelen wanneer je jouw woonkamer binnenloopt? Wil je een magische en fantasierijke atmosfeer oproepen? Wil je het idee krijgen dat je een natuurlandschap of juist een grote metropool binnenstapt? Of wil je juist een knus en huiselijk gevoel ervaren? De posters die je gaat kiezen voor je kamer zijn essentieel om een bepaald gevoel op te roepen. Zoek dus exemplaren die de sfeer creëren waarin jij je thuis voelt.

4. Kies voor een grote poster

De maten van een kunstposter online kunnen er intimiderend uitzien. Het gevolg is dat veel mensen voor posters kiezen die eigenlijk te klein zijn om echt een indruk te maken. Behalve als je een zijmuurtje of een kast wilt versieren is het meestal een slim idee om voor een groter formaat poster te kiezen dan je eigenlijk in gedachten had.

Author puck
Published
Views 1224
youplay