Als kunstenaar heb je het niet altijd gemakkelijk, want het kan lastig zijn om je kunst aan de man te brengen. Gelukkig is er vandaag de dag internet. Internet opent de wereld van kunstenaars en zorgt ervoor dat hun kunst onder de aandacht wordt gebracht. Bovendien is het online verkopen van kunst erg gemakkelijk. Op welke websites kun je terecht voor het verkopen van kunst?

Transporteren en verzenden van kunst

Wanneer je kunst online verkoopt, dan moet je rekening houden met het verzenden. Vooral als je kunst verkoopt met grote afmetingen of die zwaar in gewicht zijn. Het kan daarom lonen om een contract af te sluiten met een vervoerder, zodat je vaste prijzen voor het verzenden kunt afspreken.

Het ook mogelijk om zelf je kunst naar de koper te brengen, zodat men ook ziet wie er achter het kunstwerk schuilgaat. Een bedrijfsbus is dan erg handig. Vooral omdat je de bedrijfswageninrichting zelf kunt indelen. Bedrijfswageninrichting kan op maat voor je gemaakt worden, zodat je alle soorten kunst kunt vervoeren. Uiteraard moet je bedrijfswageninrichting wel door experts laten aanpassen voor een professioneel resultaat.

Marktplaats

Misschien wel de meest bekende website van Nederland, waar iedereen terecht kan voor koopjes. Dit is ook direct het nadeel voor jou als kunstenaar. Jij wilt geen koopjesjagers, maar mensen die serieus geïnteresseerd zijn in je kunst en dit weten te waarderen. Wel kan Marktplaats een goede plek zijn voor beginnende kunstenaars, om meer bekendheid te krijgen. Zorg alleen dat je je goed indekt en geen slachtoffer van Marktplaatsoplichting wordt.

Saatchi Art

De website Saatchi Art is een internationale en bekende kunstenaarssite/online galerie. Hier komen kopers en kunstenaars van over de gehele wereld elkaar tegen. Het is een relatief gemakkelijke en veilige wijze om met geïnteresseerden in contact te komen. Als je kunst verkoop krijg je 65% van de opbrengst.

Redbubble

Kunstenaars en designers kunnen veel hebben aan Redbubble. Van kunst tot zelf ontworpen kleding en telefoonhoesjes zijn hier verkrijgbaar. Niet echt helemaal gericht op kunst, maar zeker een goede optie om tegen lage websitekosten je kunst te verkopen. Hier wordt gewerkt met een basisprijs voor de website en een marge voor de kunstenaar.

Etsy

Etsy is een zeer succesvolle internationale website waar tal van kunstenaars en artiesten actief zij. Je betaalt bij de verkoop een bepaalde marge aan Etsy. Etsy is zeker voor startende kunstenaars de moeite waard.

Author puck
Published
Views 507
youplay