Als je voor een museum of kunstgalerij werkt, dan ken je de drie belangrijkste kenmerken van kunstwerken. Over het algemeen zijn die onhandig, zwaar en onvervangbaar. Daardoor moet het vervoer met veel omzichtigheid plaatsvinden – van atelier tot expositie zijn er veel plekken waar het werk beschadigd kan raken.

Bijvoorbeeld als je kunst vervoert met een bedrijfsbus. Zeker wanneer die niet specifiek op de behoeften van het museum zijn afgestemd, kunnen de werken gaan schuiven, vallen en krassen. Een professionele bedrijfswageninrichting helpt om de objecten veilig in te laden en vast te zetten, zodat ze in één stuk op de plaats van bestemming overkomen. Dit zijn de voordelen van een bedrijfswageninrichting voor kunstgalerijen en musea.

1. Het is eenvoudiger laden met een hydraulische laadklep

Heeft jouw galerij standbeelden, grote installaties of gigantische schilderdoeken in zijn collectie? Het valt niet mee om dat soort grote en zware objecten in de bus te laden. Een hydraulische laadklep in de bedrijfswageninrichting kan dan helpen. Deze klep kan tot op straatniveau zakken en na het laden omhoog worden gehesen. Dat bespaart niet alleen de kans op schade, maar is ook beter voor de rug van de medewerkers.

2. Je kunt kunstwerken makkelijk en muurvast vastzetten

Binnenin de bus mag een kunstwerk niet gaan schuiven of vallen. Ook niet als het een loodzwaar bronzen beeld is, en ook niet als de bus een noodstop moet maken. Bij een moderne bedrijfswageninrichting hoort een maatwerkoplossing om elke type lading professioneel en onfeilbaar vastzetten. Sterke dragers, grendels met sloten, spanbanden die secuur aan de wanden bevestigd zijn – dit soort oplossingen houden een kunstwerk feilloos op zijn plek. Dat zorgt er niet alleen voor dat de lading beschermd is tegen schade. Ook voor de veiligheid van de bestuurder en bijrijder(s) is het van belang – bij een ongeluk wil je niet dat metalen of aardewerken objecten als projectielen door de bus heen vliegen.

3. Meer opslagruimte, minder ritjes nodig

Een bus voor kunstvervoer met bedrijfswageninrichting kan bovendien modulair ingericht worden, en daarmee precies worden afgestemd op het type werken dat er mee vervoerd wordt. Een galerij die grote hoeveelheden schilderijen moet wegbrengen kan bijvoorbeeld rekken in de bus laten zetten, waarop de schilderijen heel efficiënt tegen elkaar geschoven kunnen worden. ALs er veel kleine objectjes zoals sieraden meegenomen moeten worden, is een inrichting met veel kleine, afgesloten laatjes een goede keuze. En middelgrote objecten kunnen veilig in perfect sluitende, slagvaste plaatsstalen kasten vervoerd worden.

Author puck
Published
Views 735
youplay