Spanje staat vooral bekend om fantastische steden als hoofdstad Madrid of het in Catalonië gelegen Barcelona. Deze steden hebben mensen die een bezoek brengen dan ook van alles te bieden. Ze combineren een prachtig centrum met veel cultuur, schitterende gebouwen en het ware Spaanse gevoel. De meeste mensen zullen daarom hier eerder heen gaan dan naar Valencia. Toch heeft de stad van de Sinaasappelen ook meer dan voldoende te bieden. Zo ligt het prachtig aan de zee en is het een ware schat aan architectuur.

Iedereen die afreist naar Valencia zal aangenaam verrast zijn met wat de stad allemaal in petto heeft. Het centrum staat bol van de mooie kerken en pleinen en in de Jardin del Turia kun je een heerlijke middag beleven. Dit park is gelegen in een oude rivierbedding wat het een nog leukere beleving maakt. Je kunt hier van alles zien en doen.

Het Ciudad de Las Artes y las Ciencias kun je mooi combineren met het park omdat deze in de buurt ligt. Dit museum richt zich zowel moderne kunst als wetenschap en kan daarom voor iedereen een ware beleving zijn. Wanneer je het gebouw vanaf de buitenkant ziet zul je meteen al enorm onder de indruk zijn. Het ziet er prachtig uit en is dan ook een waar symbool voor de stad geworden. De bekende architect Calatrava is afkomstig uit Valencia en heeft duidelijk een hand in hoe vele gebouwen in de stad eruit zien.

In april is Valencia nog specialer doordat er het festival Las Fallas plaatsvindt. Overal in de stad worden maakt men een soort van beelden die Fallas genoemd worden. Hiermee wordt tijdens het festival wat meerdere dagen duurt geparadeerd. Aan het einde van het festival worden de beelden vervolgens verbrand. Mocht je ooit rond deze tijd in Valencia te vinden zijn dan is het een ware must om Las Fallas eens bij te wonen.

Al met al is deze stad het meer dan waard om er eens langs te gaan. Zelfs als je niet specifiek van kunst of architectuur houdt is het schitterend om eens te zien. Al zijn dit wel de dingen die in de stad veel voorkomen waardoor het net dat bijzondere tintje krijgt ten opzichte van veel andere steden.

Author puck
Published
Views 2282
youplay