Als we het over een bijzondere kunstenaar hebben dan is dat toch wel Salvador Dali. Alle kunstenaars hebben meestal iets aparts en Dali was daar een prima voorbeeld van. Hij werd geborden in Noord-Oost Spanje in de bekende streek Catalonië. Op het moment dat hij ter wereld kwam ging het erg goed met dit gebied waardoor er veel welvaart was, zeker voor die tijd. Zijn ouders hadden het goed voor elkaar waardoor Dali een vrij zorgeloze jeugd kon hebben in tegenstelling tot veel anderen in die tijd.

Nadat hij erachter kwam dat hij wilde schilderen volgde een bizarre loopbaan als kunstenaar en een al net zo bizar leven. De opvattingen van Dali waren net als zijn kunstwerken enorm bijzonder en hij verdiepte zich in het begin vooral in het Surrealisme. Dat Dali eigenlijk knettergek was wisten vele mensen al eerder maar op het doek leek het alsof hij die gekte juist om wist te zetten in genialiteit, Zijn werken waren dusdanig bijzonder dat niemand op een bepaalde manier aan hem kon tippen. Later verliet Dali Spanje en vestigde hij zich in de Verenigde Staten om pas veel later in zijn leven weer terug te keren.

Naarmate de tijd verstreek verandere hij van stijl en herontdekte zichzelf als het ware als kunstenaar. Op het einde leed Salvador Dali een teruggetrokken leven in Spanje waar hij vandaan kwam. Uiteindelijk overleed hij in het jaar 1989. Het was verbazingwekkend om te zien dat hij al zijn kunstwerken aan de Spaanse staat heeft nagelaten. Vandaag de dag is er dan ook een waar museum te vinden in zijn geboortedorp, Hier vindt je een aantal van zijn werken net als andere items uit zijn leven.

Author puck
Published
Views 1388
youplay