Er is in ons land nog veel meer te doen op kunstgebied dan alleen in Amsterdam. De lijst met musea en tentoonstellingen is zeer uitgebreid en je kan dit overal vinden. Het is daarom leuk om de meest bijzondere plekken voor een leuk dagje uit op een rij te zetten. Zo krijgt iedereen een idee van wat er allemaal te beleven is en waar je dit het beste kunt doen.

Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum is gelegen in Eindhoven in Noord-Brabant. Je vindt hier vooral moderne kunst en de naam die het museum draagt is te danken aan de persoon die dit ooit opende. Hij was een echte fan van alle kunst die in dit museum te vinden is. Er hangen duizenden werken en het gebouw zelf is ook bijzonder te noemen. Het Van Abbemuseum is zes dagen in de week geopend.

Cobra museum

Dit museum richt zich zoals de naam al doet vermoeden op een bepaalde kunststroming, namelijk Cobra. Het is gelegen in Amstelveen en bijne de hele week geopend, met maandag als uitzondering. Dit museum bestaat al ruim twintig jaar en biedt voor de ware liefhebbers van Cobra een prachtige verzameling van kunstwerken.

Escher in het Paleis

Dit museum is gevestigd in een paleis in Den Haag wat vroeger werd bewoond door de Koninklijke familie. Je vind hier allerlei werken van de bekende kunstenaar M.C. Escher. Deze specialiseerde zich erin werken te maken die op iets anders lijken dan ze daadwerkelijk zijn. Daarom juist is ook niets wat je hier denkt te zien wat het daadwerkelijk is. Voor iedereen met een rijke fantasie zal het dus extra leuk zijn om Escher in het Paleis een te bewonderen.

Author puck
Published
Categories Musea
Views 2073
youplay