Ben je op zoek naar posters om je woonkamer leuker te maken? Wat dacht je van een poster van een bekend standbeeld? Bepaalde standbeelden zijn zo beroemd dat bijna iedereen ter wereld er wel eens een afbeelding van heeft gezien. Als poster roepen ze dan ook direct een vertrouwd gevoel op bij jou en je gasten. Hier een paar beroemde standbeelden waarvan je posters kan bestellen!

6. “The Brillo Box” van Andy Warhol

Warhol is vooral bekend geworden vanwege zijn pop art zeefdrukken van beroemdheden. Maar hij heeft ook sculpturen gemaakt, en zijn “Brillo Box” is daar wel de bekendste van. Deze ‘artistieke’ doos met schuursponsjes is eigenlijk niet van het echte commerciële product te onderscheiden – precies het statement dat Warhol wilde maken.

5. “Cloud Gate” van Anish Kapoor

Dit glanzende, druppelvormige monument bevindt zich in het Millennium Park van Chicago en wordt gekscherend ook wel ‘de boon’ genoemd. Je kunt er onderdoor lopen en daardoor is het sinds 2006 een van de meest gefotografeerde sculpturen ter wereld.

4. “De Discuswerper” van Myron van Eleutherae

Iedereen heeft dit beeld van een discuswerpende atleet wel eens gezien. Het grappige is dat het originele beeld al lang verloren is gegaan, maar er zijn in de loop der tijd verschillende Romeinse kopieën van gemaakt. Ook in de Oudheid werden er dus al reproducties van populaire kunstwerken gemaakt!

Houd je van kunst? Koop je kunstposters online bij BGA

Jouw favoriete kunstwerken zijn de werken waar je altijd wel naar kunt blijven kijken. Reden genoeg om ze als poster aan de muur te hangen. Sier je woon- of slaapkamer op met de posters van bgastore. Je vindt daar posters van standbeelden, schilderijen, fotografie, moderne kunst en nog veel meer. Kijk direct even of jouw favoriete artiesten er tussen zitten en bestel er meteen een praktische lijst bij.

3. “De Denker” van Rodin

Dit bronzen beeld van een zittende, in gedachten verzonken man kent iedereen. Het is eigenlijk onderdeel van een groter werk dat De Goddelijke Komedie van Dante verbeeldt. Eigenlijk is het maar goed dat Rodin dat werk nooit heeft voltooid: “De Denker” als individueel beeld heeft immers meer dan voldoende zeggingskracht.

2. “Venus de Milo” (artiest onbekend)

Wat het meest opvalt aan dit kunstwerk is dat dit marmeren beeld haar armen mist. Niet getreurd: ook zonder armen is ze een klassieke verbeelding van vrouwelijke schoonheid. Geen wonder dat het een ereplek in het Louvre inneemt.

1. “David” van Michelangelo

Dit standbeeld van een naakte jongeman is wereldberoemd. Het wordt als een van de mooiste standbeelden uit de Renaissance beschouwd, en bovendien als het archetype van een mannelijk lichaam. Leuk feitje: het geslachtsdeel van het beeld is tijdens een van de preutsere perioden in de geschiedenis afgedekt geweest door een eveneens gebeeldhouwd vijgenblad.

Author puck
Published
Views 1569
youplay