Het schilderij ‘Meisje met de parel’ is wereldberoemd. Dit meesterwerk werd geschilderd door de Nederlandse kunstenaar Johannes Vermeer. Vermeer heeft nog meer prachtige werken op zijn naam staan waaronder ‘Het melkmeisje’ en ‘Gezicht op Delft’.

Vermeer: gehuld in mysteries

Vermeer schilderde vooral dagdagelijkse taferelen: een meisje dat melk inschenkt, een jonge vrouw die een brief leest in een door de zon verlichte kamer, en stadsgezichten.

Hoewel Johannes Vermeer prachtige werken heeft geschilderd waarvan een groot aantal wereldberoemd zijn geworden, weten we eigenlijk maar weinig over deze grootmeester in de schilderkunst. Het is bijvoorbeeld niet bekend waar hij zijn werkplaats heeft gehad en er zijn ook geen brieven, tekeningen of schetsen van hem bewaard gebleven.

De enige stille getuigen van zijn schildersbestaan zijn de prachtige kunstwerken die hij in de loop van zijn leven heeft gemaakt.

Toveren met licht

Ook de kunstwerken van Vermeer lijken in mysterie gehuld. Hij had de bijzondere gave om te spelen met gradaties van licht en schaduw.

Op hedendaagse foto’s en posters vind je deze bijzondere lichttechniek overigens ook vaak terug. Ben je geïnteresseerd in zo’n unieke wandversiering bekijk dan eens de collectie posters van Gallerix. Je vindt er vast een poster naar jouw smaak die je woonkamer geheel volgens je eigen wensen kan opfleuren. Je kunt een keuze maken uit trendy posters, vintage posters en zelfs posters speciaal voor de kinderkamer.

En wat meer is: je huis smaakvol inrichten hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Je kunt je vast wel voorstellen dat voor schilderijen van de hand van een schilder zoals Vermeer duizelingwekkende bedragen worden gevraagd. Je huis inrichten met posters van Gallerix is een stuk goedkoper en net zo bijzonder.

Op een groot aantal van de schilderijen van Vermeer komt het licht door een raam dat zich aan één kant van de kamer bevindt. Opmerkelijk is dat Vermeer enkel het licht schilderde. Je ziet nooit een boom, de lucht of de wolken, alleen maar het licht binnenshuis. Dit maakt de schildertechniek van Vermeer zo uitzonderlijk. De vele mysteries rond deze schilder zijn nog steeds niet opgelost, maar dit maakt zijn werk alleen maar meer bijzonder.

Author puck
Published
Views 1147
youplay