Bepaalde vormen van kunst zijn overal te vinden. Ongeacht waar ter wereld je bent, je kunt altijd wel ergens een museum bezoeken of kunst om je heen zien. Wanneer je hier op gaat letten zul je merken dat op elke straathoek bepaalde vormen van kunst opduiken. Of het nu gaat om schilderijen van de grootste schilders uit de historie, replicas hiervan of kleinschalige kunst, alles valt wel ergens uit te herleiden. Het mooiste is dan ook om hiernaar op zoek te gaan op de plaatsen waar je niet snel verwacht om het te vinden.

Dat kunst in je hart moet zitten is eigenlijk een understatement. De vele vormen die er zijn hebben lang niet alleen met bijvoorbeeld schilderen te maken. Kunst kan namelijk op zoveel manieren beleefd en uitgevoerd worden dat het niet in een hokje gestopt kan worden. Of je nu een echte liefhebber bent of net begint om een gevoel voor kunst te ontwikkelen, het kan geen kwaad om bij het begin te beginnen. Hier volgt daarom een kort overzicht van de grootste kunst musea ter wereld.

Tate Modern

Natuurlijk mag een museum in Londen niet ontbreken ik deze lijst. De Britse hoofdstad is zeer veelzijdig en dit geld voor de musea die er zijn al net zo goed. In Tate Modern kun je vooral je hart ophalen als je van meer moderne kunst houdt. De namen die hier hangen zijn zeer groots net als de uitstraling van het museum, zeker een bezoek waard dus, net als de stad Londen zelf.

Louvre

iedereen kent het Louvre en de beelden die daar bij horen wel. Het fameuze museum is gelegen in het centrum van Parijs, toch al een stad die er bekend om staat bol te staan van de kunst en cultuur, waardoor je dit alleen maar intenser zult ervaren. Omdat het Louvre het museum is wat de allermeeste bezoekers ter wereld trekt moet je soms even wat geduld hebben voordat je er naar binnen kunt. Wanneer dit echter toch lukt zul je merken dat dit het allemaal meer dan waard is. De talloze werken van de meest bekende kunstenaars zijn een lust voor het oog.

Metropolitan Museum of Art

In dit prachtige gebouw in New York kun je kunst in al haar vormen ervaren. Er hangen hier werken die uit alle tijden komen wat de diversiteit enorm ten goede komst. Je hoeft dus niet in het bijzonder liefhebber te zijn van een bepaalde soort kunst om hier te kunnen genieten. Het Metropolitan Museum of Art is gelegen aan de bekende Museum Mile, tegen het beroemde Central Park aan. Een bezoek aan dit museum kan dan ook fantastisch worden gecombineerd met een bezoek aan een aantal andere musea.

Author puck
Published
Categories Musea
Views 3509
youplay