Als kunstenaar creëer je niet alleen kunstwerken om je gevoelens en nieuwe ideeën weer te geven, maar ook om deze aan anderen bekend te maken. Als je trots bent op je creaties wil je je werk graag tonen aan een groot publiek.

Er zijn een aantal manieren om ervoor te zorgen dat jouw kunstwerken op een unieke manier door andere mensen gezien kunnen worden. Lees er meer over in dit artikel!

Nieuwe kunstwerken worden al eeuwenlang gepresenteerd op tentoonstellingen. Als je vandaag de dag het woord ‘tentoonstelling’ hoort, zul je waarschijnlijk denken aan museum tentoonstellingen, waar vooral historische kunstwerken worden geëxposeerd. Dat wil echter niet zeggen dat jouw moderne creaties niet in een tentoonstelling-format gepresenteerd kunnen worden.

Er bestaan eigenlijk geen regels wat betreft het opzetten van een kunsttentoonstelling, maar misschien is het een goed idee om enkele galerijen te bezoeken om je te laten inspireren. Zo leer je namelijk waar je op moet letten als je begint met het opzetten van je eigen kunstexpositie en hoe je deze uniek kunt maken.

Je zult merken dat presentatietechnieken erg belangrijk zijn. Er zijn bijvoorbeeld verschillende manieren om jouw kunstwerken aan de muur te hangen, maar het is zeker de moeite waard om hier een elegante en vooral originele manier voor te vinden die de presentatie van jouw creaties gunstig doet uitkomen. Zo is het bijvoorbeeld geen absolute vereiste om je kunstwerken in te lijsten – hoewel dat gebruikelijk is – of om je creaties met behulp van een nylon draadje aan de muur te bevestigen: je zou ook gebruik kunnen maken van een fotoplank om je kunstwerken te exposeren.

Met behulp van de sociale media is het eveneens mogelijk om een digitale tentoonstelling op te zetten. Vooral Instagram is onder kunstenaars momenteel zeer populair. Met bijpassende ‘hashtags’ kun je er namelijk voor zorgen dat je jouw doelgroep bereikt. Als deze bezoekers jouw creaties mooi vinden, zullen ze geïnteresseerd raken in jouw werk en jou waarschijnlijk gaan volgen.

Het is dan nog maar een kleine stap om jouw publiek door te verwijzen naar jouw website waar al jouw andere activiteiten worden beschreven. Als je tegelijkertijd bezig bent met een fysieke tentoonstelling, is dit dé manier om ervoor te zorgen dat jouw publiek jouw expositie ook daadwerkelijk gaat bezoeken.

Het gebruik van een bijzondere presentatie techniek, zoals een fotoplank, levert hier dan een mooie bijdrage aan.

Author puck
Published
Views 1338
youplay