In Toscane in Italië is het leven over het algemeen zeer goed. Je vind er een aantal prachtige steden en op het platteland kun je door de meest geweldige dorpjes rijden en de idyllische uitstraling is nauwelijks ergens anders te evenaren. Als je er nog nooit bent geweest is dit sowieso een keer aan te raden. Je hoeft hiervoor niet eens een echte kunstliefhebber te zijn maar is dit wel het geval dan sla je een absolute dubbelslag.

Florence is niet de enige stad in Toscane waar je veel kunst vindt maar wel degene met het meeste aanbod. De stad geeft een prachtig aanzicht. Vanaf een van de vele dakterrassen is het schitterend om alle daken, kerken en historische gebouwen te zien. Italië is een land waar je overal hele mooie steden en gebieden kunt vinden maar in vergelijking met andere heeft Florence toch net dat beetje extra´s te bieden. Vandaar dat de stad zo immens populair is bij bezoekers die werkelijk overal vandaan lijken te komen.

Afhankelijk van hoe lang je hebt om Florence te bezoeken zijn er als kunst fanaat een aantal plekken die niet mogen ontbreken. De gallerijen zijn er talrijk net als de vele pleinen. De bekenste hiervan is het plein waar de Dom, de Duomo in het Italiaans, aan is gelegen. Je zult hier je ogen uit kijken door al het moois wat er te zien is.

De wijk San Marco is een prima uitvalsbasis voor een mooie dag vol kunst en cultuur, Bepaalde kunstenaars zie je hier veel terug, zoals Fra Angelico. Er is een museum genaamd San Marco museum waaraan een bezoek natuurlijk niet mag ontbreken. Een echte aanrader is het om hier de dag te voet door te brengen en in de avond ergens heerlijk te gaan eten. Op deze manier zie je het meest en kom je soms plaatsen tegen die je niet altijd zo snel ziet.

Al met al behoren Florence en de gehele streek Toscane tot de mooiste plaatsen in Italië. Normaal gesproken is het weer hier ook niet verkeerd wat een leuke bijkomstigheid is. Eigenlijk zijn er bijna alleen maar pluspunten. Zodoende zul je merken dat een verlijf hier altijd wel op een bepaalde manier in de smaak valt. Wat dat betreft is het gunstig dat de streek zo veelzijdig is, waardoor je er verschillende dingen kunt doen. Niet zo gek dat zoveel mensen hier dus inspiratie vinden.

Author puck
Published
Views 2031
youplay