Een bijzondere stijl waar we nu aandacht aan gaan schenken is Cobra. Al eerder werd benoemd dat er in Nederland een speciaal Cobra museum bestaat. Indien je interesse hebt in deze kunststroming of er graag meer over wil leren dan is een bezoek aan deze plek zeker een prima startpunt.

De naam klinkt in eerste instantie misschien een beetje raar maar hier zit wel degelijk een idee achter. De oprichters van de Cobra stroming kwamen namelijk uit Nederland, Denemarken en België. De eerste twee letters van de hoofdsteden van al deze landen werden samengevoegd tot een woord waardoor uiteindelijk deze naam zijn oorsporng vond.

De kunstenaars die aan de beweging meededen waren binnen de kunstwereld eigenlijk erg rebels. Op allerlei manieren lapte zij de geschreven en ongeschreven wetten aan hun laars door werken te maken op een manier zoals ze dat zelf het liefste wilden. Het moest spontaan zijn en door dit te combineren met de nodige extreme fantasie werden de werken anders dan anderen.

De bekendste Nederlandse schilder uit deze tijd was toch wel Karel Appel. Hij kwam uit Amsterdam en was mede de grondlegger van de Cobra beweging, Appel overleed in 2006.

Author puck
Published
Views 1349
youplay