Dat kunst overal te vinden is wisten we al. Toch zijn er bepaalde plekken ter wereld die erom bekend staan dat ze het summum zijn voor echte liefhebbers van kunst. Dit is niet voor niets. Vaak zijn hier bepaalde stromingen tot leven gekomen of komen hier kunstenaars vandaan die wereldberoemd zijn geworden. Stuk voor stuk zijn daarom een bezoek meer dan waard.

Wenen

De hoofdstad van Oostenrijk is niet goedkoop. Dit maakt echter weinig uit. Want wie in Wenen is zal gelijk begrijpen waarom dit zo is. De stad is zo divers en ademt als het ware historie en cultuur, wat nu juist de reden is van de populariteit. Als je van kunst houdt moet je Wenen toch minimaal eens gezien hebben. Er is zelfs een heel gedeelte van de stad waar allerlei musea te vinden zijn. De kunstcollectie werd over een geruime tijd in de Middeleeuwen verzameld toen Wenen een plek was met veel vermogende mensen. Dit zie je terug in de zeer uitgebreide collectie kunst.

Rome

Als er een plaats is waar kunst ruimschoots te vinden is dan is dat Rome wel. De Italiaanse hoofdstad heeft met onder andere het Vaticaans Museum vele werken te bieden. Voor diegenen die van zowel kunst als religie houden is Rome helemaal de perfecte combinatie, aangezien het Vaticaan ook nog eens de bakermat van het Rooms-Katholieke geloof is. Maar wanneer je alleen voor de kunst komt zal Rome je zeker weten al even goed kunnen bekoren. Overal in gebouwen zie je prachtige schilderingen om over de eindloze hoeveelheid aan musea nog maar te zwijgen. Op slechts een paar uur vliegen is Rome goed bereikbaar voor reizigers uit Nederland.

San Francisco

Dat San Francisco in deze lijst staat zal misschien wat mensen verrassen. Toch zijn er vele redenen aan te voeren om de in Californië gelegen stad hier te vermelden. Want de metropool in de zogeheten Bay Area staatbol van de kunst. De stad heeft een zeer bijzonder karakter en was mateloos populair tijdens het hippie tijdperk. Dat zie je nog steeds terug in de vele kunst en eigenlijk is de mindset van San Francisco altijd een beetje zo gebleven. De musea die je er kunt bezoeken zijn zeer afwisselend en hebben allemaal iets unieks.

Berlijn

Er is geen stad met een dusdanig bijzondere recente historie als Berlijn. De stad heeft daarom pas kort geleden een beetje een ware identiteit ontwikkeld nadat de muur was gevallen. In deze identiteit is alle ruimte voor kunst en cultuur, zo vindt je in Berlijn overal gallerijen en de meest uiteenlopende plaatsen waar kunst tot leven komt. Er is een heel gedeelte van de stad wat zich in het bijzonder richt op kunst, voor de echte liefhebber is dit natuurlijk helemaal het einde.

Author puck
Published
Views 3021
youplay