Abstracte kunst is een bijzondere stroming. Voor een buitenstaander lijkt het namelijk misschien niet heel bijzonder op het eerste gezicht. De schilderijen lijken eenvoudig alsof ze door iedereen gemaakt kunnen worden, wat in principe ook zo is. Toch zit er veel meer achter. Door kleuren en lijnen op een bepaalde manier te gebruiken valt er niets van de werkelijkheid meer in te herkennen en laat dit nu net de bedoeling zijn. Kunstenaars die abstracte kunst maken hebben dan ook dit doel voor ogen. Het is een vorm van moderne kunst wat duidelijk te zien is in vergelijking met kunst die niet modern is.

Deze stroming ontstond net na het einde van de 19e eeuw. Het kwam als het ware voort uit een aantal andere stromingen zoals dit zo vaak gebeurd bij bepaalde kunstvormen. Als gevolg van de abstracte kunst ontstonden vervolgens wederom een aantal andere stromingen die we nu nog steeds veelvuldig zien. Er was een Franse kunstenaar die reeds in 1904 al een werk maakte wat als echt abstract werd beschouwd. Door het op een bijzondere manier gebruiken van kleuren en soorten lijnen wist hij dit werk te creëren waarna er steeds meer en meer volgde. Wat abstracte kunst nog leuker maakt is dat je het overal terug ziet en niet alleen in de wereld van kunst.

Bijvoorbeeld in decoratie of inrichting werd op een gegeven moment ook steeds meer asbtract gebruikt. Dit is momenteel nog steeds zo. We zien meer en meer dat er met slechts een bepaald aantal kleuren en strakke vormen wordt gewerkt om een bepaalde uitstraling te scheppen. Naarmate de stroming zich verder ontwikkelde kwamen de werken steeds verder van de werkelijkheid af te staan. In het begin was dit nog wel een beetje zo maar later verandere dit stukje bij beetje steeds meer.

Author puck
Published
Views 2338
youplay