Indien je in Amsterdam komt kan dit voor verschillende redenen zijn. Vele toeristen gaan vooral naar onze hoofdstad om te feesten en te kunnen genieten van de vele dingen die je in Amsterdam kunt doen terwijl dat op andere plekken niet altijd mag. Echter zijn er ook een aantal mensen die om hele andere redenen naar ons land komen.

Dat de stad die is gebouwd op palen vol zit met cultuur, historie en ook kunst is nog zacht uitgedrukt. Alleen al aan de gebouwen die vaak ontzettend oud zijn maar er nog steefs prachtig uit zien heeft Amsterdam haar bijzondere uitstraling te danken. Er zijn meerdere kerken te vinden die tot de verbeelding spreken en een rondvaart op de grachten mag bij een trip eigenlijk ook niet ontbreken. De stad biedt vele mogelijkheden om jezelf te verrplaatsen, waaronder te voet. Een andere optie is om van het openbaar vervoer gebruik te maken.

Indien je gaat om wat van de kunst mee te maken is er een bepaalde plek in Amsterdam waar dit allemaal samenkomt. Er zijn door de stad heen nog talloze andere atteliers en musea maar op het Museumplein kun je de meest grote werken en tentoonstellingen van Amsterdam zeker vinden. Hier kom je onder andere het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum vinden. Alleen deze twee musea zullen zeker tot de verbeelding spreken. Het zijn ongekend populaire toeristische trekpleisters terwijl een hoop Nederlanders er misschien nog nooit geweest zijn. Mocht je daarom een keer in de buurt zijn dan is het toch wel heel leuk om hier eens langs te gaan.

Andere musea in Amsterdam waar veel mensen op af komen zijn het Rembrandt huis en het Anne Frank museum. Het is dan ook lang niet alleen maar kunst wat de hoofdstad te bieden heeft. Want ook NEMO Science Center, gelegen vlakbij het centraal station, is een ware trekpleister. Door de hele stad heen vind je de op de meest uiteenlopende plekken overal dergelijke musea. Ga daarom van tevoren goed voorbereid op pad en je zult van alles ontdekken wat je nog niet eerder gezien hebt. Dat er een overvloed aan kunst en cultuur te vinden is mag wel duidelijk wezen, juist daarom is onze hoofdstad zo populair bij buitenlandse toeristen.

Author puck
Published
Categories Musea
Views 2254
youplay